Ποιοι είμαστε
My Way, το μοναδικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη για την εκμάθηση Αγγλικών σε μαθητές με δυσλεξία και άλλες ειδικές μαθησιακές διαφορετικότητες είναι πλέον πραγματικότητα και άνοιξε τις πόρτες του για τους μαθητές της πόλης το Σεπτέμβριο του 2016. Η σύλληψη της ιδέας πηγαίνει πίσω στο 2008, όταν η Ξένια Κωνσταντινοπούλου και η Βιβέτα Λυμπεράκη, μεταπτυχιακές τότε φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμπνεύστηκαν τη δημιουργία ενός χώρου που θα σέβεται τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μαθητή και θα αναγνωρίζει πως ο καθένας μας έχει διαφορετικό τρόπο για να μαθαίνει.

Η Φιλοσοφία
Στο My Way πιστεύουμε πως ο κάθε μαθητής, πέρα από την κατάκτηση υψηλών επιδόσεων στη χρήση της γλώσσας, πρέπει να αγαπήσει τα Αγγλικά και να τα χρησιμοποιεί με άνεση και ευκολία σε φυσικό περιβάλλον. Στόχος μας είναι μέσα από την επιτυχημένη εκμάθηση της γλώσσας, οι μαθητές με δυσλεξία και άλλες ειδικές μαθησιακές ανάγκες να βιώνουν όχι μονό ακαδημαϊκή επιτυχία, αλλά προσωπική ενδυνάμωση και αυτογνωσία.

Το κέντρο
Ο σχεδιασμός του χώρου, η δομή των αιθουσών και τα υλικά που χρησιμοποιούνται οδηγούν στη βιωματική μάθηση και βασίζονται στην ανάγκη των μαθητών για νέες μαθησιακές εμπειρίες, δημιουργία και εξερεύνηση. Η επιλογή των δραστηριοτήτων στηρίζεται στην ανάγκη των μαθητών να προάγουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να αναδεικνύουν τις ικανότητές τους, να αισθάνονται ασφαλείς με τη διαφορετικότητά τους και να την αντιμετωπίζουν σαν χάρισμα, όχι σαν έλλειμμα. Η διαδικασία της διδασκαλίας ενισχύει στους μαθητές το αίσθημα της ασφάλειας και της συναισθηματικής ισορροπίας, ώστε η μάθηση να γίνεται μια ευχάριστη εμπειρία.

H Μέθοδος
Oι μαθητές με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές διαφορετικότητες δεν ευνοούνται σε πολυμελείς τάξεις. Για το λόγο αυτό ,η διδασκαλία γίνεται σε ατομικό επίπεδο σε συνδυασμό με ομαδικά προγράμματα όπου ο μαθητής μπορεί να εξασκήσει με τους συμμαθητές του δεξιότητες της γλώσσας. Η διδακτική μέθοδος βασίζεται σε καινοτόμα εκπαιδευτικά πρότυπα, πολυαισθητηριακή προσέγγιση, βιωματική και project based μάθηση, νέες τεχνολογίες καθώς και την καλλιέργεια του δημιουργικού νου και των ζωτικών δεξιοτήτων μελέτης. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ανανεώνεται, προσαρμόζεται και τροποποιείται κατάλληλα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

error: Content is protected !! (Business Network Computer)